15 februari 2016

Voordelen

Universeel

De Space Chamber+ Antistatic kan met iedere dosis aerosol gebruikt worden. Rond, ovaal, origineel of generiek, het past allemaal! De Space Chamber+ Antistatic kan zelfs met een adem gestuurde dosis aerosol gebruikt worden. De Space Chamber+ Antistatic zuigt geen extra of valse lucht aan, hierdoor ontstaat in de kamer een lichte onderdruk welke voldoende is om de ademgestuurde puffer te activeren. Zo kan een ademgestuurde dosis aerosol, naast de 1 teug methode, ook gebruikt worden met 5-10 keer rustig in- en uitadem methode.

Makkelijk en geheel te reinigen

Handmatig, in de vaatwasser en uitkoken. De Space Chamber+ Antistatic is geheel demontabel en hierdoor goed te reinigen. Handmatig reinigen geniet de voorkeur, maar hij mag ook in de vaatwasser. De Space Chamber+ Antistatic mag zelfs 1 keer per week uitgekookt worden , maximaal 3 minuten. Het voordeel van uitkoken is dat de Space Chamber+ Antistatic bacterie vrij is en dat alle flexibele onderdelen weer in hun originele vorm terugkeren. Voor meer gedetailleerde informatie kan je kijken op onze pagina met schoonmaak-instructies.

Antistatisch

De naam zegt het al, Space Chamber+ Antistatic. Wanneer een voorzetkamer statisch is, zal er minder medicatie afgeleverd worden. De Space Chamber+ Antistatic is gemaakt van een speciaal materiaal welke niet snel staticiteit aanneemt. Hierdoor kun je de Space Chamber+ Antistatic direct uit de verpakking gebruiken en mag je hem na het reinigen ook afspoelen.

Lage weerstand

Hoe lager de weerstand, hoe makkelijker je in en uit kunt ademen door de voorzetkamer. De Space Chamber+ Antistatic heeft bij zowel in- als uitademen een lage weerstand. Te hoge weerstand veroorzaakt een verstoring van de normale ademhaling en kan leiden tot hoesten tijdens het uitademen.

Inhalatie indicator

De blauwe klep in de Space Chamber+ Antistatic gaat openstaan bij inademing en sluit weer wanneer er wordt uitgeademd. Dit is duidelijk zichtbaar en geeft ouders, begeleiders en verpleegkundigen een bevestiging dat er wordt ingeademd. Men kan dit gebruiken om de inademingen te controleren en te tellen.

Volledig vergoed

De Space Chamber+ Antistatic is bij alle apotheken te verkrijgen en wordt minimaal 1 keer per jaar volledig vergoed door alle zorgverzekeraars. Wilt u graag een tweede Space CHamber+ Antistatic in hetzelfde kalenderjaar dan wordt deze ook vaak vergoed, neem hiervoor wel eerst contact op met uw zorgverzekeraar.

Met en zonder masker te gebruiken

De Space Chamber+ Antistatic kan zonder of met masker gebruikt worden.